Tools Primair Onderwijs

Computer-College.nl is een bescheiden speler in Onderwijsland. Wij richten ons met name op toepassingen die de werkdruk van directeuren en schoolleiders verlichten.

Rooster & Taakbeleid
Lesgebonden uren en overige schooltaken zijn communicerende vaten. Geeft een leerkracht meer les, dan is er minder tijd beschikbaar voor overige schooltaken.

Een uurtje is dan niet zomaar een uurtje. Geeft een leerkracht 1 uur extra les, bij een opslagfactor van 40%, dan betekent dat, dat er 1:24 uur minder tijd beschikbaar is voor overige schooltaken.

Met Rooster & Taakbeleid maakt u dit zonder moeite inzichtelijk en volgt u het op de voet. Het programma levert, heldere, professionele overzichten voor zowel u als schoolleider als voor elk teamlid.

  • Roosters
  • Op basis van uw school-, vakantie- en teamgegevens worden de lesroosters voor uw team gemaakt. Daarnaast kunt u nauwkeurig de lesvrije periode inboeken en de uren voor professionalisering en Duurzame Inzetbaarheid bijhouden. Per teamlid kunt u (regelmatig) overzichten printen, in pdf opslaan of direct vanuit het programma mailen. Rooster & Taakbeleid houdt alles keurig voor u bij, maakt keuze inzichtelijke en voorkomt discussies.

  • Taakbeleid
  • De wijziging van de CAO met name op het gebied van de 40-urige werkweek heeft een behoorlijke impact op de organisatie van de school. Taakbeleid biedt u optimale ondersteuning in het voorbereidings- en uitvoeringsproces. U hoeft zelf geen complex berekeningen te maken. Het programma houdt rekening met de eerder samengestelde lesroosters. U voert uw gegevens in en ziet direct de consequenties.

  • Onderwijstijd
  • Voldoet u wel aan de urennorm van de Inspectie van het Onderwijs? Hebt u niet teveel Studiedagen ingepland? Maak het snel inzichtelijk en check het elk jaar even opnieuw.

http://computer-college.nl/images/Download.png

Download een voorbeeld aanstelling.
Download een voorbeeld Lesrooster.
Download een voorbeeld Takenoverzicht.

Kalender Jaarplan
Elk jaar weer die uitdaging om een kalender te maken voor een Jaarplan of een Jaarrooster. Hoe krijg ik de weeknummers en datums kloppend? Hoe zorg ik ervoor dat die er ook nog een beetje gelikt uitziet? En dan wil ik hem ook nog in Word hebben. Met deze tool doet u dat in 20 seconden (of minder)!

Er is ook een versie waarmee elk teamlid eenvoudig de kalender in Outlook zet, met Takenlijst en reminders!

http://computer-college.nl/images/Download.png

Pleinwachtrooster
Het maken van roosters is een tijdrovende en complexe klus, zeker wanneer u ook rekening moet houden met (ouder)voorkeuren.

Stel dat u een rooster moet maken voor pleinwacht. De ene ouder kan op maandag, liever niet op donderdag, maar als het niet anders kan, dan is donderdag voor één keer wel OK. Eén ouder vindt het geen probleem om 2x in de week pleinwacht te lopen, terwijl een ander wil niet vaker dan 1x per 2 of 3 weken. Misschien hebt u op sommige dagen 2 ouders nodig en op andere dagen maar 1 ouder.

Met deze Roostertool hebt u binnen enkele seconden de meest optimale variant!

http://computer-college.nl/images/Download.png


http://computer-college.nl/images/TrainingenOnderwijs.png